Winkelruimtes Kerkstraat Amsterdam

Verbouwing van het voormalig postkantoor tot vrij indeelbare winkelruimten.

opdrachtgever Four B Brothers Office Investments, Amsterdam
constucteur Adviesburo van Beest, Huizen
hoofdaannemer Bouwbedrijf van Beusekom, Amsterdam
ontwerp 2009
uitvoering 2010
bruto vloeropp. 450 m²
bouwkosten € 265.000,-
installaties € 55.000,-

Het voormalig postkantoor, gevestigd in twee aaneengrenzende panden, is verbouwd tot vrij indeelbare winkelruimte.

De voorgevel op de begane grond is vernieuwd. Een ritme van grote houten puien met vitrinekasten vormt een aantrekkelijke en herkenbare winkelgevel. Het ritme is afgestemd op de overige geveldelen en op de entrees van de bovenliggende appartementen en het maakt de twee oorspronkelijke panden ook weer afzonderlijk herkenbaar.

Voor een goede daglichttoetreding wordt de diepe uitbouw aan het achterliggende binnenterrein voorzien van grote daklichten.

Home > Projecten > Winkelruimtes