Woonhuis Keucheniusstraat Huizen

Nieuwbouw van het eigen woonhuis met werkruimte op een compacte locatie in het hart van het dorp.

opdrachtgever Onno Vlaanderen Architect bna
constructeur Duyts Bouwconstructies, Amsterdam
hoofdaannemer Aannemingsbedrijf J. van den Berg, Putten
ontwerp 2016
uitvoering 2018
bruto vloeropp. 185 m²
bouwkosten € 345.000,-
installaties € 46.000,-

Een eenvoudige houten loods, in een rustig straatje in het hart van het dorp, is vervangen door een eigentijdse interpretatie. De volledig glazen voorgevel en een groot glasvlak in het dak van de noordgevel zijn moderne elementen in een verder zeer traditioneel gedetailleerd houten gebouwtje.

Het bestemmingsplan liet op dit kleine kavel slechts een éénlaagse bebouwing met een kap toe, in schaal aansluitend op de naastgelegen houten opslagruimtes en het bakstenen verenigingsgebouwtje aan de andere kant. Een groot deel van het programma is daarom ondergebracht in een souterrain. Een vide zorgt hier voor voldoende daglicht en samen met de vide naar de eerste verdieping ontstaat een open, ruimtelijke indeling. 

Het woon-/werkhuis is vrijwel energie-neutraal. Er is geen gasaansluiting: een warmtepomp en zonnepanelen in het zuidgeveldakvlak verzorgen de energievoorziening in een optimaal geïsoleerd huis. 

Home > Projecten > Woonhuis